Je donatie verlengen via VVDS

Ben je lid geworden via   Vrienden van de show en wil je graag jouw donatie verlengen? Daar zijn we uiteraard erg blij mee! Door het verlengen van jouw donatie, blijven je PDT en community accounts actief.
Het is belangrijk om te weten of je een doorlopende donatie hebt gemaakt, of dat deze als eenmalige donatie is ingesteld. Je kan dit inzien via de Vriend van de Show-pagina
Klik hier op het  menu (het icoontje met de drie strepen rechtsboven in het scherm).
Ga vervolgens naar  Mijn donaties.
Via  Mijn donaties zie je welke donaties doorlopend zijn of eenmalig zijn gemaakt.

Ik heb een doorlopende donatie

Dan hoef je niks te doen! Bij een jaarlijkse donatie ontvang je twee weken voor de volgende donatie een herinneringsmail vanuit Vriend van de Show. Hier zal worden gevraagd of je jouw donatie wilt voorzetten. Wanneer geen actie wordt ondernomen, zal de donatie automatisch met een jaar worden verlengt.

Ik heb een eenmalige donatie gemaakt, of mijn donatie stop gezet

Er zijn twee manieren die je kan doen om alsnog een abonnement aan te houden:
  • Het makkelijkste is om je donatie van VVDS om te zetten naar een PDT abonnement. Wanneer je donatie is verlopen en inlogt op PDT, krijg je een melding om een nieuw abonnement af te sluiten. Je kan dan kiezen uit een maand- of jaarabonnement. De prijs zal hetzelfde zijn als je eerder gemaakte donatie. Je abonnement is dan geregeld binnen PDT, hier vind je jouw betalingen in terug. Wellicht ook wat overzichtelijker.
  • Wanneer je toch gebruik wil blijven maken van VVDS, zou je opnieuw een donatie kunnen maken. We raden je aan dit pas te doen wanneer je donatie is afgelopen, zodat je niet voor dubbele kosten komt te staan. Het is hierin belangrijk dat je hetzelfde e-mailadres behoud. Wil je jouw eenmalige donatie wijzigen naar een doorlopende donatie? Dan dien je contact op te nemen met Vriend van de Show via support@vriendvandeshow.nl. Zelf hebben we helaas geen invloed op deze donaties.

Wanneer je donatie (of abonnement) is verlopen, zullen je accounts op de achtergrond beschikbaar blijven. Zo zijn jouw gemaakte PDT acties weer actief na het afsluiten van een nieuw abonnement. Dit geldt ook voor de toegang tot de community. Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd met ons contact opnemen!

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op