Acties van meerdere jaren invoeren

We hebben het mogelijk gemaakt om transacties handmatig in te voeren. Deze functionaliteit hebben we zo geoptimaliseerd dat het voor iedere broker toegankelijk is. Wanneer je al belegt voor meerdere jaren, kan het veel werk kosten om over een langere tijd al je brokeracties handmatig in te voeren. Om tijd te besparen, kan je werken met de gemiddelde aankoopprijs (GAK) van een effect. Afhankelijk van je broker kan je deze vinden onder je huidige posities.

Het invoeren via de GAK methode heeft als nadeel dat historische rendementen niet zichtbaar zijn. Wil je alsnog een volledig beeld over je portfolio krijgen, dan raden alsnog aan om al je acties in te voeren via PDT of Google Sheets.

Als volgt kun je jouw positie invoeren via Nieuwe actie op de actiespagina:

  • Datum: Kies de datum van vandaag (de datum staat standaard op vandaag geselecteerd).
  • Aantal effecten gekocht: Vul hier al je gekochte aandelen in.
  • Aankoopprijs per effect: Je gemiddelde aankoopprijs (GAK).
  • Transactiekosten: Al je gemaakte transactiekosten bij het inkopen van deze positie.

Herhaal deze manier bij de verkoopacties en het ontvangen dividend. Vergeet niet om ook je stortingen en brokerkosten mee te nemen.

Door alle koop- en verkooptransacties als bundel in te voeren (door middel van de gemiddelde aankoopprijs), kunnen we alleen het rendement laten zien dat je vanaf dat moment hebt behaald. Om ook historische rendementen te zien, dien je alle historische koop- en verkooptransacties los in te voeren.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op