Acties van meerdere jaren invoeren

Om inzicht te krijgen in je portfolio, dien je jouw gemaakte broker acties in te voeren. Voor DEGIRO ondersteunen we hiervoor een broker import, waardoor je broker acties worden ge├»mporteerd. Voor andere brokers willen we dit in de toekomst ook gaan ondersteunen. 
Gaan jullie ook andere automatische broker imports ondersteunen?

We hebben het mogelijk gemaakt om transacties handmatig in te voeren, deze functionaliteit hebben zo geoptimaliseerd dat het voor iedere broker toegankelijk is. Wanneer je al belegt voor meerdere jaren, kan het veel werk kosten om over een langere tijd al je broker acties handmatig in te voeren. Om tijd te besparen, kun je werken met de gemiddelde aankoopprijs (GAK) van een effect. Afhankelijk van je broker kan je deze vinden onder je huidige posities.

Als volgt kun je jouw positie invoeren via " Nieuwe actie" op de Acties pagina:

  • Datum: Kies de datum van vandaag (de datum staat standaard op al vandaag geselecteerd)
  • Aantal gekochte aandelen: Vul hier al je gekochte aandelen in
  • Aankoopprijs per aandeel: Je gemiddelde aankoopprijs (GAK)
  • Transactiekosten: Al je gemaakte transactiekosten bij het inkopen van deze positie

Herhaal deze manier ook bij  verkoopacties en ontvangen dividend. Vergeet niet om ook je stortingen en broker kosten mee te nemen.

Door alle koop- en verkooptransacties als bundel in te voeren (doormiddel van de gemiddelde aankoopprijs), kunnen we alleen het rendement laten zien wat je op dat moment hebt behaald. Om ook historische rendementen weer te geven, dienen alle koop- en verkooptransacties los te worden ingevoerd.

Opvolgende transacties kunnen worden ingevoerd als een nieuwe acties.
Maak een actie aan

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op