Benchmarken

Op de prestaties pagina kun je jouw portfolio benchmarken tegen een aantal bekende indices. Zo kun je vergelijken wat jouw performance is ten opzichte van de markt. 

Om te benchmarken zijn we een stukje verder gegaan dan een simpele prijsverloop van de markt. Om je portfolio echt goed te kunnen vergelijken, maken we een simulatie op basis van jouw portfolio acties. Op hetzelfde momenten wanneer jij een storting maakt, simuleren wij een koop transactie van de geselecteerde benchmark.

We maken op dit moment gebruik van een aantal indices en ETF's om de markt weer te geven. Alle gebruikte ETF's zijn accumulating, zodat ontvangen dividend is meegenomen in de prijs.

  • AEX → AEX GR Index
  • S&P 500 → iShares Core S&P 500 UCITS ETF (Eur, Acc)
  • MSCI ACWI → iShares MSCI ACWI UCITS ETF (Eur, Acc)


Hoe wordt de benchmark berekend?

We gebruiken jouw portfolio acties om de benchmark te simuleren, zodat we je portfolio en de benchmark op exact dezelfde manier kunnen berekenen. Hiermee houden we uiteraard ook rekening met de gekozen rendementsberekening; MWRR of absoluut.  

We doen we dit aan de hand van het volgende stappen;

  1. Op de eerste dag van de geselecteerde periode, simuleren we een storting die gelijk staat aan de beginwaarde van je portfolio in die periode.
  2. Op basis van deze storting simuleren we een transactie waarbij we zoveel mogelijk van de index of ETF kopen.
  3. Voor elke nieuwe storting (tussen de begin- en einddatum van de gekozen periode) doen we het volgende;
    1. We simuleren een storting die gelijk staat aan je portfolio storting.
    2. Met deze nieuwe storting simuleren we een transactie waarbij we zoveel mogelijk van de index of ETF kopen.

Simpelweg; Wanneer je een storting maakt, simuleren we een koop actie in de gekozen index of ETF. Wanneer je geld opneemt, verkopen we de gekozen index of ETF.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op