Hoe wordt crypto ingedeeld in mijn portfolio?

In de PDT geven we ieder effect meerdere kenmerken. Denk aan sectoren, landen, valuta, beurzen of type effect. Door al deze effectkenmerken te combineren, kunnen we laten zien of je portfolio goed is gespreid. Dit doen we op de portfoliopagina.

Voor crypto werkt het toekennen van deze kenmerken net even anders dan voor bijvoorbeeld aandelen of ETF's. We leggen je graag uit welke keuzes we hebben gemaakt.

Sector

Cryptocurrencies zijn lastig toe te wijzen aan een sector. Hoewel de meeste coins in principe kunnen worden bestempeld als ‘financiële diensten’, geldt dit niet voor alle coins. Hierdoor is het te kort door de bocht om alle cryptocurrencies hier aan toe te wijzen. Daarom is er gekozen voor een aparte sector genaamd 'crypto'.

Land

Het netwerk dat cryptocurrencies ondersteunt, de Blockchain, wordt bij de meeste crypto's ‘in de lucht gehouden’ door zogenaamde Nodes (aangesloten computers). Omdat Nodes overal ter wereld kunnen bijdragen aan het in stand houden van het netwerk, is het lastig om een specifieke crypto toe te wijzen aan een specifiek land. Ook hier is er gekozen voor een apart land genaamd ‘crypto’.

Valuta

De valuta wordt bepaald door de valuta waarmee je de cryptocurrency hebt gekocht. 

Beurs

Ten opzichte van aandelen en ETF's koop je cryptocurrencies niet op een specifieke beurs. Om wel cryptocurrencies mee te nemen in de vergelijking, duiden we deze aan als losse beurs genaamd 'crypto'.

Nog steeds hulp nodig? Neem contact met ons op Neem contact met ons op